Газета "Комуніст"

 на головну  |  останній номер | рус.  написати листа | на головну сторінку 

Цитата

Обращение
к товарищам
по партии


Дорогие товарищи коммунисты! Обращаюсь к вам в один из самых драматичных моментов в истории нашей страны. Во время трагических событий последних трех месяцев пролилась кровь, погибли люди. Под угрозой оказалась территориальная целостность Украины, само ее существование как единого, независимого, суверенного государства.
Подробнее...

Наші рубрики

Hot News


Реабилитация ОУН УПА ›››

Фотоальбоми

Події.Факти

newКПУ боротиметься
Лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що нинішня нова Детальніше…


newПорядок в Україні наведуть найманці
«Вирішено залучити іноземних найманців, які Детальніше…


newГеополітична війна
«Мета американського імперіалізму та його єв Детальніше…


newВвели цензуру
Київський окружний адміністративний суд прийняв по Детальніше…


newЧас розбиратися
Комісар спостережної місії при ЄС Клаус Хофф (Бель Детальніше…

Карикатури

Сайти КПУ

Коммунистическая партия Украины.

Комуністична партія України. Київський міський комітет.

Депутатська фракція Комуністичної партії України. Верховна Рада України.

Ленинский коммунистический союз молодежи Украины

Газета "Советская Луганщина"

Газета Криворожской городской организации Компартии Украины

Интернет-газета Информационного аналитического агентства «КОМИНФОРМ»

Газета Время.УА

Запорожский областной комитет Компартии

№ 8     08/02/14 22:11

«Зшиваючи» — «розпороли»


У ці тривожні дні незгодні з діями «опозиції» громадяни замислюються над простим запитанням: а де ж прибічники Партії регіонів? Чому їхні мітинги за кількістю учасників та радикальністю настроїв не перевершують аналогічні акції заколотників?


А ось чому. Відсутність на площах людей, які голосували за партію влади, пояснюється не їхньою політичною пасивністю, а глибоким розчаруванням у тих, кому вони довірили представляти свої інтереси. Певна апатичність пояснюється й простою дезорієнтацією. Коли культурні, ментальні, релігійні та інші відмінності між Сходом і Заходом країни ставали дедалі очевиднішими, влада, замість федералізації, займалася «єднанням», ніби не усвідомлюючи, що це вже неможливо за визначенням. У процесі «зшивання» двох «окраїн» була проявлена кричуща ідеологічна безпринципність, яку не могли не помітити жителі південного сходу України. Сьогодні, у момент кризи, представники влади намагаються знову апелювати до своїх виборців, очевидно, думаючи, що ті багато чого забули. Але, як кажуть, у нас народ не злопам’ятний, але злий і має пам’ять хорошу.


У 2012 році «регіоналам» здавалося, що все перебуває під їхнім цілковитим конт­ролем, і вони можуть будувати плани на майбутнє. Будували своєрідно. Не тільки заплющували очі на практично відкриту діяльність екстремістських банд, які стали бойовим крилом неонацистської партії «Свобода», яка набрала до того часу сили й також досягла політичних успіхів не без їхньої участі, а іноді й за прямої підтримки, а й, почасти, солідаризувалися з ними в ідеологічному відношенні.


Так, за особистої участі Партії регіонів у 2012 році був проголосований закон про святкування на офіційному рівні 120-річчя дня народження глави української греко-католицької церкви Йосипа Сліпого, який співробітничав з нацистами. Як повинні були поставитися до прийняття даного закону, наприклад, жителі Криму, які прочитали на сайті кримського парламенту таке повідомлення: «На виконання постанови Верховної Ради України від 22 березня 2012 року №4608-VI «Про святкування 120-річчя від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого (Йосипа Коберницького-Дичковського)» й доручення Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року №13575/1/1–12 наказом Міністерства культури України затверджений План заходів і створений Організаційний комітет з підготовки й проведення заходів до 120-річчя дня народження Патріарха Йосипа Сліпого.


У рамках святкування відбудеться науково-практична конференція «Роль Патріарха Йосипа Сліпого у створенні держави Україна й формуванні національної ідентичності українського народу», на національних та місцевих телеканалах відбудеться трансляція документального фільму «Йосип Сліпий. Молитва за Україну», у музеях та бібліотеках будуть організовані тематичні виставки, експозиції, зустрічі, круглі столи, уроки, лекції та інші заходи на теми: «Життя для Бога й України», «Релігія і наука — два образи Йосипа Сліпого», «Патріарх Йосип Сліпий в історії України ХХ століття», «Кардинал Йосип Сліпий — духовний провідник української нації».


Ось лише деякі віхи з життя того, хто зіграв «важливу» роль в «утворенні держави Україна й формуванні національної ідентичності українського народу». Ще напередодні війни 6 червня 1941 року Йосип Сліпий виступив перед групою ОУН із закликом «об’єднаними зусиллями надавати більш широку допомогу німецькій армії». У серпні того ж року, з нагоди прибуття у Львів німецького генерал-губернатора Ганса Франка, Сліпий влаштував «маніфестацію вірності», особисто дякував йому «за визволення від більшовиків» і клявся «у вічній вірності».


20 квітня 1942 року з нагоди дня народження Адольфа Гітлера в кафедральному соборі Св. Юра Йосип Сліпий правив урочисте богослужіння. У 1943 році брав безпосередню участь у формуванні дивізії СС «Галичина».


Виходить, що «духовний провідник» і водночас великий шанувальник Гітлера Сліпий повинен був стати в умах кримчан таким же, якщо не більшим, національним героєм, як захисники Севастополя або червоноармійці, які визволяли півострів від німців!  


Але це на загальнодержавному рівні. Але ж ініціативу проявляли й представники Партії регіонів в областях. Вдумайтеся: 22 червня депутати «регіонали» Волинської обласної ради звернулися до ВР із вимогою визнати на державному рівні УПА борцями за незалежність України й надати ветеранам ОУН-УПА статус учасників бойових дій у Другій світовій війні!


Дотримуючись «генеральної лінії» партії, роком раніше, у Харкові, за особистої участі глави Харківської облдерж­адміністрації Михайла Добкіна й мера міста Геннадія Кернеса, на будівлі управління Державтоінспекції в Ленінському районі, де раніше розміщувалася пересильна в’язниця, була встановлена меморіальна дошка все тому ж Йосипу Сліпому. І вгадайте, у який день? У день Радянської Армії та Військово-Морського Флоту 23 лютого!!! На «урочистому заході Михайло Добкін, котрий сьогодні закликає боротися з фашистами, виголосив: «Сьогоднішня подія — це відновлення історичної справедливості щодо людини, яка не зрадила віру й того, в ім’я чого жила. Його недовге перебування в пересильній в’язниці в Харкові — це теж приклад людського подвигу, бо в той час було важко суперничати із системою, той, хто це робив, мав один шлях — смерть. Та він вижив».


Пан Добкін не міг не знати, що Сліпий був засуджений не «за віру», а за пособництво нацистам! Він свідомо підмінював поняття, намагаючись надати главі УГКЦ ореолу мученика. І якщо перебування в пересильній в’язниці за співробітництво з німцями — подвиг, то чим тоді є чотири битви за Харків, у яких віддали свої життя мільйони червоноармійців, і в нечуваний героїзм яких плюнув Добкін 23 лютого 2011 року?


У логіці «єднання» слід трактувати й «дружні зустрічі» відомих представників «Свободи» і Партії регіонів у Донецьку. 10 липня 2013 року Донецьк відвідав заступник голови ВО «Свобода» віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський. Туди він прибув на церемонію відкриття чемпіонату світу з легкої атлетики. Після заходів у ЗМІ з’явилися цікаві фото, на яких закарбований усміхнений віце-спікер, який сидить у ложі почесних гостей разом із главою Донецької обласної ради Андрієм Федоруком та губернатором Андрієм Шишацьким. Місцева преса у зв’язку з цим відзначала, що Кошулинського «донецький олігархічно-владний бомонд прийняв як свого».


А через 12 днів на запрошення народного депутата від Партії регіонів Юхима Звягільського в Донецьк приїхала така одіозна особа, як Ірина Фаріон. Підконт­рольні ЗМІ подавали ці контакти як зустріч економічного націоналізму, котрий нібито представляє Партія регіонів,  і політичного, чиїм носієм є «Свобода». Насправді все було набагато простіше. Націоналізм перших виражався фразою: «Техас грабують техасці». Націоналізм других був неприкритим нацизмом. Якщо згадати роль, яку зіграв великий капітал у становленні нацизму в Німеччині, то союз «регіоналів» зі штурмовиками Тягнибока не здається чимось незвичайним.


Виходить, що, «зшиваючи» Україну, влада «зшивалася» з неонацистами та націоналістами, буквально розпорюючи країну по Дніпру. То чи варто тепер дивуватися, що владі, яка зрадила своїх виборців, ні на кого обпертися? Ненависть до неї однакова як з однієї, так і з другої сторони.


Автор:Андрій Рязанцев
друкувати

Архів номерів

у цьому місяці: 0

Hot News

Nato
Україна проти НАТО ›››

Передплата

Передплатити наше видання через Інтернет можна на сайті ДП «Преса» www.presa.ua за допомогою сервісу «Передплата On-line»

Додай Нас

Натискай (Ctrl+D) чи

BONUS-News

31/01 13:48 
Пётр СИМОНЕНКО: КПУ предлагает план, который даст возможность выйти из ситуации мирным путем
Вот уже неделю центр Киева живет в осадном положении. Коктейли Молотова, горящие покрышки и люди в противогазах стали, к сожалению, новой визитной карточкой столицы. И завершения силового сценария пока что не видно ›››

31/01 13:46 
МЫ ПОМНИМ! ДЕНЬ ПАМЯТИ ЖЕРТВ НАЦИЗМА!
27 января по решению Генеральной Ассамблеи ООН во всем мире отмечают Международный день памяти жертв Холокоста, или День памяти жертв нацизма ›››

31/01 13:37 
В КАКУЮ ЕВРОПУ НАС ТЯНЕТ ОППОЗИЦИЯ
Украина славится майданами. На этот раз евро. Такого грандиозного обмана Украина еще не знала. Сотни тысяч людей выведены на площади с мечтою немедленного обретения европейских стандартов жизни ›››

26/11 13:34 
Нужны ли народу Украины Европейские стандарты бытия?
Другими словами, надо ли народу Украины вступать в Европейский союз, НАТО и другие западные евро-американские союзы? Ответ был бы прост, если бы украинский народ, был един и жил бы по единым законам, как это было в советское время ›››

26/11 13:31 
Кто заказал запрет Компартии Украины ? Или очередной заказ партии власти ?
Группа в составе экс-депутата Ю.Кармазина, нардепа от УДАРА Э.Гурвиц, лидера «Братство» Д. Корчинского и автора бандеровских песен А. Мухарского предложили провести референдум о полном запрете Компартии Украины ›››

Популярні

Кандидаты в народные депу...(28320)
Про Голодомор 1932 – 1933...(23264)
ЗЕМЕЛЬНЫЙ ПАЙ ИМЕЙ, но и ...(21615)
135 пыток, применяемых го...(18614)
Голод в Украине 1932-1933...(17342)
СТОМАТОЛОГ ВАСИЛИЙ НАГУРН...(16239)
"В ногах правда есть!", -...(15628)
Разрушающие умы(12376)
"Корреспондент": Почему ф...(11560)
Пётр СИМОНЕНКО: Программн...(11099)
ПРЕСТУПЛЕНИЕ БЕЗ НАКАЗАН...(10368)
"Чернобыль: последние 56 ...(9886)
ТЕНИ НА ЧЕРНОЙ МАНТИИ(9097)
Новый фашизм США(9058)
Бессмертный Каменяр(9029)
Тотальное йодирование: по...(8982)
Коммунисты внесли закон о...(8829)
Чисто милицейское убийство(8805)
ЛЬГОТЫ ВДОВАМ(8517)
Грузия времен Саакашвили(8060)

Наш банер

Газета "Комуніст"

Посилання

Газета Советская Россия
Газета Правда
ЦЕНТР политического ...

Погода

Підтримка



Рейтинг@Mail.ru
 
 ©2005-2014  Газета "Комуніст"
Про Нас | Передплата на друковане видання | Мапа сайту | Правила | Зворотній зв'язок | стрічка новин